İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki tıp (1983-1989)ve Üroloji ihtisas (1990-1996) eğitimi sonrasında, iki yol İstanbul Alman Hastanesi’nde üroloji bölümünde çalıştı ve 1999 yılında akademik kariyerini gerçekleştirmek üzere Antalya’da bulunan Akdeniz Üniversitesi’ne geçti.
Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi “Massachusettes General Hospital” hastanesi “Böbrek Taş Hastalıkları Merkezi”nde Prof. Dr. Stephen Dretler başkanlığında 1999 yılında gördüğü eğitim sonrasında, böbrek taş hastalıklarında uygulanan endoskopik tedaviler konusunda oldukça başarılı tedavilere imza atmıştır. Halen böbrek taşı tedavisinde uygulanan Perkütan Nefrolitotripsi (PNL) ve Retrograd İntrarenal Cerrahi (RİRC) tedavilerini başarılı şekilde devam ettirmektedir.
Üroloji’de Onkolojik bölümü oluşturan Prostat kanseri, mesane kanseri , testis kanseri, böbrek kanseri hastalıklarının tedavisinde, tüm dünyada önemli bir cerrahi tedavi halini alan laparoskopik konusunda, Heidelberg Üniversitesi “Heilbronn Hastanesi”nde, Prof. Dr. J. Jens Rassweiler başkanlığında 2004 yılında, klinik fellow olarak, cerrahi eğitim almıştır.
Ülkemizde de prostat kanseri, mesane kanseri ve böbrek kanseri başta olmak üzere ürolojik hastalıkların birçoğunda 1500’ün üzerinde vakadan oluşan deneyimi ile laparoskopik cerrahiyi başarı şekilde gerçekleştirmeye devam etmektedir.
Özellikle prostat kanserinde 400’ün üzerinde konvansiyonel laparoskopik cerrahi deneyimi ile, 2010 yılı itibariyle ülkemizde 500’ün üzerinde robotik radikal prostatektomi tecrübesi ile bu iki tekniği kombine uygulayan cerrahi deneyime sahip üroloji uzmanlardan birisidir.
Laparoskopi alanındaki deneyimini 2010 yılında daVinci Robotik Cerrahi Sistem ve bu sistemin cerrah ile hastaya sağladığı teknolojik avantajlar ile birleştirerek robotik teknolojinin tüm olanaklarını hastalarının tedavisinde uygulamaya başlamıştır. 2010 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışından hastalarına uyguladığı Robotik Cerrahi tedavilerine devam ederken, bilimsel alanda da özellikle başta Challenges in Laparoscopy & Robotics toplantırının bilimsel kurul üyeliği olmak üzere, kendisinden söz ettirmiştir.
Ürolojik hastalıklarda uygulanan endoskopik, laparoskopik ve robotik cerrahi tedavilerle beraber teknolojik yenilikleri takip eden ve ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamaya yönelik çalışan Endoüroloji Derneği’nin iki dönem genel sekreterliğini süresince, Prof. Dr. Tibet Erdoğru özellikle ülkemizdeki eğitim faaliyetlerinin önemi doğrultusunda bir çok eğitim projelerini hayata geçirmiştir. Özellikle son yıllarda başkanlığını yapmış olduğu Üroloji Hekimleri Derneği tarafından da, organize edilen ve Avrupa’da da büyük ilgi uyandıran eğitim faaliyetlerinin projelendirilmesi ve organizasyonlarını gerçekleştirmektedir.
Son yıllarda ülkemizde ve uluslararası alanda (Singapur, Malezya, Brezilya, İtalya, İspanya, Avusturya, Hollanda gibi) ürolojik eğitim faaliyetleri olarak, önemli nitelikte kabul gören, 20’nin üzerinde eğitim ve canlı cerrahi projesine imza atmış ve bu bilimsel toplantılarda hem organizatör hem de eğitmen olarak görev almıştır.